Ugunskurā gatavota maltīte garšo jo īpaši labi, kad meža takās pieveikti vairāki kilometri vai iecerēts mežā pārnakšņot. Tomēr līdz ar silto laiku mežā sāk valdīt sausums, tāpēc ar uguni mežā jābūt īpaši piesardzīgiem un ugunskuru drīkst kurināt tikai tam īpaši ierīkotā vietā.
Par malku noderēs kritusī koksne vai arī citu apmeklētāju atstātā malka, savukārt iekuram var izmantot sausās skujas vai bērza tāsi. Atceries: lieli, sausi koku stumbri – gan stāvoši, gan guļoši – ir dabiska meža sastāvdaļa, kur mājvietu rod daudzas augu, sēņu un dzīvnieku sugas. Tāpēc resnākos stumbeņus iekuram neizmanto!
Ugunskuru var pamest tikai tad, kad liesma ir apdzēsta, to vislabāk var izdarīt, aplejot liesmas ar ūdeni. Tikai tad, kad ugunskurs vairs nekūp, ugunskura vietu var droši atstāt.
Atpūtas vietas, kurās ir arī īpaši ierīkota ugunskura vieta, meklē mammadaba kartē.