Dodies piedzīvot pasaku LVM dabas parkā Tērvetē

26.07.2024 10:07

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenēm draudzīgākajām vietām Latvijā. Šī ir vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kuri pasaulē prot lūkoties ar bērna acīm, priecāties par dabas un pasakas lielisko saspēli.

Parka kopējā platība ir ap 1200 hektāriem, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Populārāko galamērķu - Pasaku meža, Atrakciju laukuma un Rūķīšu meža – apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas. Dabas parku caurvij labiekārtotas takas un meža celiņi vairāk kā 35 km garumā. Parkam cauri plūst čalojošā Tērvetes upīte ar vairākiem koka tiltiņiem, kas mudina atpūsties no ikdienas steigas un baudīt nesteidzīgu atpūtu.
Teritorijā var apskatīt vairāk kā simts koka skulptūras un veidojumus. Lielākā daļa skulptūru veidotas pēc rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugu motīviem.
Rūķīšu meža Rūķu sētā satiksi dzīvos pasaku tēlus – sirsnīgos Rūķus. Šeit Rūķu darbnīcā vari uzmeistarot koka suvenīrus un izzināt meža noslēpumus. Tālāk dodies Rūķu ciema tematisko guļbaļķu namiņu un modernās Rūķu pilsētas Čiekures izpētē. Te var izpētīt rūķu dzīvi, amatus un izzināt viņu gudrības, kā arī izlodāt, izložņāt vairāk kā 40 krāsainus namiņus. Vasaras laikā pilsētas centrālajā laukumā jautrās spēlēs un aktivitātēs mudina piedalīties lustīgais Zaķis Brencis un Pele.

Aicinām uzkāpt dižajā koka skatu tornī, kas paslēpies Tērvetes sila maliņā. Šeit vari raudzīties apkārtnes ainavā no 25 m augstas skatu platformas. Blakus skatus tornim atrodas Anneles dzīvnieku dārzs, kurā sastapsi mīļākās kaziņas un pūkainākos trušus.

Dziļāk mežā atklāj vecāko un tradīcijām bagātāko dabas parka daļu – Pasaku mežu. Te apskatāmas dažādas koka skulptūras, kas jau izsenis veidojušas parka noskaņu – Meža ķēniņš un tā galms, kā arī mošķi, zirnekļi un sikspārņi Raganas silā. Katru dienu no maija līdz oktobrim Pasaku mežā ikvienu mīļi sagaida dzīvie pasaku tēli - draiskā Sila raganiņa, Meža Ķēniņa Ķēkša un citi. Blakus esošajā Atrakciju laukumā var iziet šķēršļu takas, koka labirintu vai apmesties jaukā piknikā.

Nomātavas punktā blakus informācijas centram aktīvās atpūtas piekritējiem pieejams nomas inventārs: velkamie ratiņi, velosipēdi un nūjošanas nūjas. Parka teritorijā atrodas vairākas kafejnīcas un vietējo mājražotāju veikaliņš.

Dabas parka meža takās kursē Pasaku bānītis, braucienā iespējams doties katru dienu no plkst. 10:00 – 18:30. Maksa par vienas pieturvietas braucienu: 1,50 EUR/personai. Uzrādot Goda ģimenes apliecību “3+ Ģimenes karte”, braucienam ar Pasaku bānīti 50% atlaide.

Tīņiem, kas izauguši no Pasaku pasaules vecuma, pieejams dabas izklaides parks Kurbada pasaule ar dažādām sportiskām un izzinošām aktivitātēm, arī velo piedzīvojumu parks un velo takas. Šajā parka daļā atrodas aktīvās atpūtas parks - Tērvetes Tarzāns ar kokos izveidotām astoņām dažādu grūtības līmeņu trasēm un vairāk nekā 100 šķēršļiem. Blakus atrodas Tērvetes tīklu parks, kur var izlēkāties un izspēlēties elastīgos tīklos starp kokiem aptuveni 6 metru augstumā. Turpat līdzās ir Tērvetes tauriņu māja, kurā iespējams aplūkot varavīksnes krāsu, pārsteidzošāko formu un dažāda izmēra tauriņus no Āzijas, Dienvidamerikas un Āfrikas, kā arī dažādus tropu iemītniekus – putniņus, ķirzakas, bruņurupučus, vardes u.c.

Ar vienu dienu Tērvetē ir par maz! Piedāvājam rezervēt naktsmītnes – neierastus namiņus kokos vai pazemes mājas LVM dabas parka glempingā, kas atrodas Tērvetes ūdenskrātuves krastā, priežu meža ielokā. Ūdensprieku baudīšanai pieejamas labiekārtotas pludmales, laipas makšķerēšanai, laivu, katamarānu un SUP dēļu noma.

Dabas parks atvērts katru dienu. Darba laiks no plkst. 9:00 – 19:00.
Tiekamies!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Nakšņošana “Spārē” šovasar par zemāku cenu

Turpmākā vasara un pat viss septembris ir kā radīts, lai dotos prom no pilsētas burzmas un baudītu atpūtu dabā. Sevišķi, ja ceļi ved uz Talsu pusi, jo LVM tūrisma un atpūtas...

Vasaras saulgriežu pastaigas LVM dabas parkā Tērvetē

Vasaras saulgriežu laikā daba ir pašā pilnbriedā un ikvienu aicina smelties tās īpašo spēku. Dabā gājēji, kuri svētku laikā vēlas doties garās pastaigās, gaidīti Latvijas valsts...

LVM Kalsnavas arborētumā notiks ikgadējā "Peoniju ziedu parāde"

Tuvojoties jūnijam un vasaras saulgriežu laikam, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā savai ziedēšanai gatavojas vairāk nekā 300 peoniju dažādības. Visa mēneša garumā dārzā...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Zāļu diena LVM dabas parkā Tērvetē

Nāc, nākdama, Jāņu diena, visi bērni tevi gaida! Gaidot vasaras saulgriežus, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē aicināti lieli un mazi līgo bērni, lai skaisti...

Koncertprogramma bērniem "Sīki, mazi kukainīši" LVM dabas parkā Tērvetē

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē 8. jūnijā aicina apvienot aktīvu atpūtu mežā ar teatrāli muzikālu koncertu Atrakciju laukuma brīvdabas estrādē! Muzikālā izrāde...

Latvijas Meža dienas LVM dabas parkā Tērvetē

Aicinām skolas, ģimenes un ikvienu dabas draugu iepazīt mežu bagātības grandiozākajā meža izziņas festivālā "Latvijas Meža dienas", kas tradicionāli notiek maija beigās LVM dabas...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums